NOČ NA VRHNIKI 2019

Po devetnajstih letih vročih noči, nepozabnih glasbenih nastopov, velikih zvezdniških imen, nepreglednih množic zabave željnih, … je kar težko našteti vse glasbenike, ki so že zasedali veliki oder Noči na Vrhniki. In po devetnajstih letih je za organizatorje velik izziv, koga sploh še pripeljati v goste. Povprašali smo nekaj potencialnih obiskovalcev in odgovor se je ponudil kar sam. »Spet bi se radi zabavali s tistimi, ki so nas na Vrhniki najbolj navduševali že v preteklih devetnajstih letih,« je bilo najpogosteje slišati. Pa smo nekoliko prelistali stare biltene, si ogledali fotogalerije, pregledali lajke in komentarje s spletnih omrežij, zbrali še nekaj vtisov s terena, in tukaj je šopek tistih, ki so vas najbolj prepričali (poleg Jasmina Stavrosa 😊).

Jan Plestenjak, fant, ki se je v vseh letih prelevil v zrelega moža, fatalnega moškega, in je samostojno sposoben napolniti tudi največji hram slovenskega športa - Areno Stožice, je bil eden prvih na vašem seznamu. Kakopak, Amore Mio, Moja ljubica, Iz pekla do raja, Lolita, Soba 102, Barka iz perja, Ona sanja o Ljubljani, Stara dobra, … so največji hiti s trinajstih albumov, ki jih prepevajo že cele generacije, od najstnic do njihovih babic.

Big Foot Mama, sedaj že kultna ljubljanska skupina se zelo visoko uvršča tudi na lestvico Naj Noči na Vrhniki. Rokerji s šentviške gimnazije so odrasli v očete, a ostrina njihovih besedil in kitarskih solaž ne pojenja. Njihova 30-letnica je pred vrati, še pred tem pa postanek na Vrhniki za Malo nimfomanko, Vrn' se k men', Garbage, Rola se, Dolg nazaj, Fenomen, Tatoo, Oklep, Črn tulipan, Led s severa in še mnogo drugih iz njihovega repertoarja večnih.

Kingston, idrijski zabavljači so bili ena logičnih letošnjih izbir. Reno, Zvone, Dare, Klemen in Dejan so se namreč odločili, da 25 let glasbenega delovanja proslavijo tudi na Noči na Vrhniki, kot enem tistih prizorišč, kjer so vedno naleteli na odličen odziv publike. Tudi tokrat bodo preigravali svoje zimzelene Cela ulica nori, Daj povej, daj povej, Mini bikini, Bingo bango, Tri prste tekile, Ko sije luna na obalo, Mi delamo galamo, …, kjer ti noge poplesavajo kar same.

O skupini Mambo Kings ne gre izgubljati besed, saj so na odru Noči na Vrhniki že večkrat dokazali svoj nesporni zabavljaški sloves. Kralji žurov, veselic in jadranskih teras ne bodo manjkali niti letos, ko bodo Balerina, Romeo in Julija, Preko Beograda do Ljubljane, V mojem telesu, Pijemo danima in priredbe najbolj znanih žurerskih hitov odzvanjali do zgodnjega jutra.

Tudi Anzhe (iz Kranjske Gore, kot se sam rad pošali) je glasbeno skoraj dozorel na Vrhniki. Cover skladbe največjih svetovnih hitov, na nekaj avtorske podlage, so njegov največji atribut. Letos ga boste imeli prvič možnost slišati skupaj s spremljevalno skupino Moj band … torej, Anzhe in njegov band.

Seveda vas v športnem parku čakajo še druge stalnice Noči na Vrhniki, kot so otroška gledališka predstava Argonavtska skrivnost, plesna animacija, zabaviščni park, pestra gostinska ponudba, … opolnoči pa tradicionalen ognjemet. Ker predstavlja Noč na Vrhniki uvod v sončno, toplo in veselo poletje, naj bo takšno tudi razpoloženje obiskovalcev prireditve. Zabavajte se varno in predvsem odgovorno.

Noč na Vrhniki še naprej ostaja (ena redkih tako velikih) prireditev brez vstopnine, zatorej se s podporo naših zvestih pokroviteljev lahko prepustite zabavi popolnoma brezplačno. Organizatorji pa obljubljamo, da vam bo Noč na Vrhniki spet ostala v prijetnem spominu vsaj do naslednjega leta, ko bomo skupaj proslavili 20. obletnico.

Vidimo se v soboto, 15. junija od 18. ure dalje v Športnem parku na Vrhniki!